Sjuk…

26 september 2012 kl 12.50-13.40

Idag har jag gjort klart min projektplan ink tidsplaneringen och mejlat den till Nisse. Svårigheter som jag har stött på är min huvudvärk som jag att jag inte kan jobba och därför har varit sjuk sedan i måndags. Räknade ut hur många timmar jag skulle kunna jobba varje vecka, genom att titta på min kalender och se hur mycket annat som händer då. I nuläget ser det ut som om att jag kommer lägga ungefär 126 timmar på projektet. Jag har inte räknat in något arbete på hölstlovet, jullovet, sportlovet och påsklovet, då jag kommer vara bortrest.

Jag insåg igår kväll hur jag skulle lägga upp min projektplan för att den skulle bli så effektiv som möjligt. Jag hoppas att planeringen är klar nu så att jag kan börja jobba. Naturligtvis kommer mycket att ändras under tiden, men jag vill sätta fart och jobba så att jag vet att jag hinner och slipper sitta i sista minuten.

Idag har jag arbetat ca 50 minuter och därför förtjänar jag nu att få sova en stund. :)

Projektplan…

Datum 22 september 2012 mellan kl 14.30-16.00

Arbetet har gått bra idag. Svårigheter som jag har stött på har varit skrivtorka samt problem att göra tidsplaneringen. Detta är, insåg jag, för att jag och min handledare inte ännu har kommit överrens om hur ofta och hur länge vi ska träffas. Detta behöver vi diskutera innan jag kan fortsätta med min tidsplan.

Som jag nu har lagt upp det kommer jag arbeta ungefär 30 timmar på hösten och 40 timmar på våren. Detta blir tillsammans 70 timmar. Jag kommer bli tvungen nästa gång jag sätter mig och jobbar att försöka räkna ut hur mycket jag ska jobba under vissa helger, och framförallt vilka helger för att nå de eftertraktade 110-140 timmarna.

Jag har jobbat med att försöka omvandla min idéskiss till en projektplan, vilket inte är så lätt.

Jag har tittat på elevexempel för olika tidsplaner, så att jag har fått en uppfattning om hur jag ska göra min så att den blir så effektiv som möjligt.

Jag har lärt mig hur mycket tid som går åt till planering och hur svårt det kan vara att göra en bra planering som inte spricker. Jag har även lärt mig hur svårt det är att planera ett projekt istället för att bara sätta igång och ta problemen som de kommer.

Jag kommer ha stor nytta av det senare i livet. Dessutom kommer projektet att flyta på bättre om jag har koll på hur jag ska hinna göra allt innan det är dags för presentation av arbetet. På så sätt slipper jag stressa när våren kommer.

Idag har jag arbetat ca 90 minuter.

Första posten

Idag har jag börjat skriva på min idéskiss. I den berättar jag mer om mitt projekt, mina frågeställningar och hur jag hade tänkt att det skulle gå till. Hittills har jag skrivit ungefär 3/4 av en A4 sida, R och B – hur mycket vill ni att jag ska skriva? Hur detaljerat?

 

Om jag kan jobba självständigt två timmar per vecka  i genomsnitt innebär det att jag har ungefär 28 timmar på hösten och 40 timmar på våren.