Enkät version 1 – check!

Datum: 19 dec 2012
Tidsåtgång: 70 min

Idag blev jag äntligen klar med första utkastet till enkäten! Jag och Nisse kom idag på handledarträffen överrens om att jag skulle försöka bli klar med utkast denna vecka. Kommer lägga undan den tills ikväll eller imorgon och sedan titta på den. Efter det hade jag tänkt att jaga några testpersoner som ska få fylla i enkäten och sedan ge mig feedback på frågorna.

Därefter gick jag igenom dagens kommentarer och tog bort de som inte hörde hemma här. Jag behöver verkligen hitta en bra pluggin som rensar, så att jag slipper göra det manuellt. Om du har tips på någon bra kan du mejla till emma@emmalex.se

Nästa gång jag arbetar tror jag att jag ska kolla på mina grundläggande frågor, och se om något av det bör vara med i enkäten, så att jag själv får en överblick om resultatet.

 

Handledarträff

Datum: 19 dec 2012
Tidsåtgång: 10 + 10 min

Idag träffade jag Nisse för ett handledarsamtal. Vi diskuterade mitt projekt, och hur jag skulle göra för att få bästa resultat. Vi kom överrens om att jag skulle boka en interjuv med en barnmorska och/eller läkare för att kunna ställa frågor och diskutera resultatet kring min enkät. Därför är det väldigt viktigt att jag snarast blir klar med enkäten. Mitt mål är det att under denna vecka bli klar med första utkastet. Efter lovet ska jag försöka boka en tid för interjuv. Därför är det viktigt att jag kommer ihåg att reservera tid för att förbereda frågor inför interjuvn/interjuverna.

Föreläsning + handledarträff

Tisdagen den 2 okt 2012 kl 12.30 – ca 14.10 och 16-17.
resten av tiden gick åt till ett läkarbesök.

Idag kom skolans bibliotekarie Sofie och föreläste om hur man ska söka information på nätet så effektivt som möjligt. Det var en bra föreläsning för mig, eftersom det var flera saker som jag tidigare aldrig har hört talas om. Sofie hjälpte mig även genom att påminna hur många olika databaser som det finns att söka i, så att när det är dags för mig att söka information inte bara använder de “gamla vanliga” datorbaserna. Jag tror att jag kommer ha stor nytta av detta lite senare i projektet och i framtiden, då det kommer bli vanligare med liknande projekt på universitetet.

Sofie fick mig även till att fundera om jag ska åka till Karolinska någon dag och söka lite information i deras databas. Vi får ser hur jag gör där, et beror lite på hur bra det går med att läsa i böcker och i de databaser som jag redan har tillgång till.

Dessutom hade jag idag handledarträff, då vi gick igenom min projektplan, idéskiss och tidsplan. Allt ser bra ut, så nu är det bara att tuta och köra! :)

Jag har inte stött på några svårigheter idag. Totalt har jag arbetat ca 2 timmar och 40 minuter. Eftersom jag i projektplaneringen inte hade planerat med en handledarträff + föreläsning idag innebär det att jag ligegr ca en vecka efter i planeringen. Dock har jag börjat fundera på hur jag ska göra om den så att den passar bättre med mitt schema. Kanske kan det vara smart att lägga in några tomma luckor här och var som kan fyllas med nya idéer, handledarträffar eller användas som jobba ikapp tid?

Emma Kragelund
Blackebergs gymnasium, NV3E

Projektarbete: Biverkningar vid användning av P-piller