Tagga redovisning

Helgen + mån 4-6 maj

Tidsåtgång: 9-11 h

Idag är redovisningen och därför har jag under gårdagen och helgen arbetat med min muntliga redovisning. Jag ska prata ca 7 minuter och min arbete och det har varit ganska svårt att bestämma vad jag skulle säga. Från börja var mitt material ca 30 minuter långt, men nu har jag lyckats korta det ganska bra. Vi får se hur det går! :)

Jag är klar… – en av de sista målgenomgångarna

JAg kan nog fortfarande inte riktigt fatta det. Jag är klar. Tittar vi på min todo lista så är jag klar (nästan, ska bara konvertera om samtliga postar här till PDF som följer med som bilaga till slutrapporten).

Datum: 25 april 2013
Tidsåtgång: 3 h 15 min

Imorse klev jag upp tidigt för tt kunna använda hela den randiga förmiddagen (och inte sova bort den) så att jhag skulle bli klar. Tittar vi på min mållista så är det många punkter jag kan bocka av:

1. skriva diskussion/slutsats 1-3 sidor
2. skriva sammanfattning max 1/2 sida (ska dock läsa igenom den en gång till ikväll så att jag är helt nöjd!)
3. hänvisa till bilagorna i löptext
4. lägga till bilagor längst bak:
20 frågor
utskriven intervju med barnmorskor, läkare
Emma Kragelund rättigheter citat
blog
5. Mejla texten till samtliga som har intervjuats och be om deras godkännande

Kommer definitivt sakna mitt sätt att sätta upp mål och de dagarna då det har varit dags för målgenomgång.

Randigt + PA, en bättre dag kan man inte ha :)

Tidsåtgång: 45 + 35 + 70 + 5 = 2 h 35 min

Hej alla,
Idag var det randig förmiddag och bara PA på eftermiddagen vilket gjorde att jag kunde stanna hem och plugga hela dagen. Jag körde PA i tre intervall och jobbade med slutrapporten. Först försökte jag skriva en sammanfattning men den blev inte så bra, så jag gav upp. DÄrefter fortsatte jag med analysen och slutsatsen: p-piller och fruktsamhet, humörsvägningar och samlagssmärta. Avslutade med att skriva kort om p-piller och huvudvärk samt p-piller och illamående. Nu behöver jag gå igenom hela analysdelen och därefter gå in på slutsatsen.

På bättre humör nu…

Tidsåtgång 130 min

Hej alla,
Det som jag hade gjort i morse och igår kväll var spårlöst försvunnet när jag kom tillbaka efter frukosten. Letade igenom hela datorn, gick igenom alla säkerhetskopior – men allt var spårlöst försvunnet. Gav upp och började om där jag slutade i lördags eftermiddags. Nu har jag skrivit en tio gånger bättre text med bättre resonemang och förklaringar. Dessutom hittade jag lite fler saker som var värda att ta upp. Rapporten är nu uppe i 27 A4 sidor exklusive bilagor, vilket innebär att jag har ett ganska bra flow igen. Blev dock arg när jag läste några saker kring viktuppgång och p-piller, både vad intervjuvade personer sagt men också vad jag tidigare läst mig till. Det är nog en av de sakerna som jag ändå väljer att fokusera ganska mycket på – sambandet mellan viktuppgång och p-piller som många kunniga personer kallar för en myt. Det kritiserar jag i min text som ni snart mina vänner får läsa. Nu har jag mejlat mig själv en säkerhetskopia, Dropboxat och lagt på mitt skol USBminne. Förhoppningsvis är något kvar denna gång.

Nästa gång ska jag fortsätta med mina samband mellan olika biverkningar och p-piller. Sen måste jag även gå igenom mina anteckningar från november och december, har ca 3 st kvar som jag helt glömt bort i mängden.

Felicia är nästa offer

Ännu ett dödsfall av en ung flicka som ätit p-piller. Det är tragisk och bara att beklaga. Felicia 18 år dog efter en blodpropp i lugan. Hon är ett av de exempeln som jag har valt att lägga till i efterhand till min rapport.

Denna gång är det Aftonbladet som uppmärksammar fallet, artiklen finner ni här.
felicia 18 år dog av sina p-piller

Aftonbladet intervjuvar även läkemedelsverkets Viveca Odling, som vi tidigare i detta arbete har sett namnet av. Läs hennes kommentarer här. viveca odlinds kommentarer

Nu har artikeln blivit delad 676 gånger på Facebook och 40 gånger på Twitter – det ska bli intressant att se om vi får igång någon debatt för detta.

Intervju check!

Datum: 8 och 9 april 2013
Tidsåtgång: 15 + 60 +

hej alla,
Idag jobbade jag ca en timme och igår i ungefär en kvart. Igår lyssnade jag på intervjuven och antecknade. Gjorde samma sak i dag – men idag blev jag äntligen klar! Därefter fortsatte jag med att läsa lite på min rapport.

Nästa vecka är jag kallad på föreläsning om urkund och hur det funkar är de kör våra projektarbeten igenom. Förhoppningsvis blir det inte en allt för lång föreläsning.

Nästa gång ska jag sätta ihop slutrapporten med det läkaren och barnmorskorna har sagt och försöka få en röd tråd genom det hela och ett bra resonemang. Jag ställde en del olika frågor till dem, men även samma och det ska få bli intressant att jämför deras svar.

Idag och igår har jag även haft ett helvete med att logga in på min sida, där jag kan skriva. Dock kan man se sidan, men inte logga in. Därför får jag loggboka från iPaden – och då blir det ett betydligt kortare inlägg eftersom det är så jobbigt att skriva.
Gjorde ven en säkerhetskopia på mitt nutida arbete och la över på ett extra USB.

Många frågor som får ett svar…

Datum: 28 mars 2013
Tidsåtgång: 52 min

Hej alla,
Tiden rinner iväg och snart ska slutrapporten in. Jag tror att det ungefär är 6 veckor kvar till deadline. Men jag måste nog vara klar minst en vecka innan, så att de intervjuade barnmorskorna och läkaren får möjlighet att läsa igenom och tycka till.

Idag har jag lyssnat och antecknat från intervjun med läkaren. Som jag tidigare nämnt så skriver jag ned ordagrant vad som har sagt – och det tar lit tid att göra. Jag har bestämt att intervjuerna kommer få följa med som en bilaga till slutrapporten.

Både läkaren och barnmorskorna har givit mig bra svar på de frågor som jag tidigare hade. På en del saker har de även varit ärliga och sagt att de inte vet det är. En del frågetecken som professorn och hans docent skrev om i sin bok har forsvunnit efter intervjuerna, men en del av de sakerna vet man fortfarande inte idag. Det som är intressant att se är att saker som de trodde då, har bekräftats idag. Det är häftig att se.

Idag hann jag lyssna fram till 07.26 av ca 19.38 minuter, vilket innebär att jag har en del kvar att lyssna på. Nästa gång kommer jag alltså att fortsätta lyssna. Tidsplanen blir naturligtvis lite svajig, men när jag hör mig om så går det mycket sämre för många av mina kamrater – så jag känenr ändå att jag är på rätt väg. Nu har jag ett lång påsklov framför mig med gott om tid att göra klart projektarbetet på.

Loggbok för en hemsk lördag…

16 mars 2013
85 min

Hej alla,
Idag började jag med att ladda upp gamla loggboksanteckningar från sportlovet. Jag valde ju under vecka 9 att spara mina loggboksanteckningar på ett USB minne och istället spara 3Gsurfen för att kolla källor och läsa artiklar. Därefter fortsatte jag med att  skriva loggbok för tillfällen då jag har glömmt, eller då jag har arbetat i korta perioder att det hade varit onödigt att skriva loggbok om det. Därefter flyttade jag filerna mellan datorerna. Min laptop funkar ju inte, jag har både material på min pappas och min mammas arbetsdatorer. Jag säkerhetskopierade även allt till mitt USB minne.

När jag väl öppnade interjuvfilen för läkarbesöket fungerade den inte. Jag försökte om och om igen. Ändrde inställningar etc. Inget fungerade. Laddade därefter ned VLC media player, men den fungerade inte heller med ljudfilen. Till slut strtade jag min pappas laptop igen, där orginalfilen ligger på. Den fungerade mycket väl, vilket gjorde att jag hann lyssna lite i alla fall. Tre och en halv minut hann jag lyssna på innan det var dags att säga stopp. Nästa gång ska jag fortsätta med intervjuven och även läsa igenom min rapport – sist jag försökte göra det somnade jag ju…