Novemberrapporten – check! :)

Datum: 22 nov 2012
Tidsåtgång: 90 min

November är inte än över men trots det är jag klar med rapporten. Den ska vara inlämnad imorgon, så idag jobbade jag bara med det sista + finslipningen. Texten täcker perioden mellan den 1 september till den 16 november och jag tror att jag har fått med de viktigaste händelserna. Ni som läser bloggen får fortsätta följa mig, för arbetet tar inte slut förrens i april.

Idag blev jag även spammad av 71 nya kommentarer här på bloggen. Jag måste hitta ett nytt bra spamfilter, då det gamla inte verkar fungera. Suck. Så tills vidare får jag sitta och manuellt klicka bort varenda kommentar som inte relevant.

Jag hoppas att jag får grönt ljus av min handledare att lägga upp rapporten på bloggen, jag har jobbat hårt med den (som ni säkert har lagt märket till) och därför vore det synd om bara en person fick läsa den. me  som sagt, det är en sammanfattning av september till november, resten står på bloggen.

Nu har jag mejlat rapporten till Nisse och har även lagt upp en säkerhetskopia på Dropbox. Och fixat alla kommentarer! :)

/Emma, som undrar hur hon köra för att ta sig till Bosön imorn..

 

Anteckningar

Datum: 20 nov 2012
Tidsåtgång: 1h 31 min

Idag har jag läst flera artiklar om p-piller och biverkningar hos tidningen Dagens medicin. Läs mina åsikter här.

Arbetet har gått bra, dock är det ganska jobbigt att ibland när man läser längre artiklar hitta den delen som just handlar om det som jag söker. Det kan ta tid och är inte alltid så roligt. Svårigheter har legat hos källhänvisningen, att medierna inte skrivit ut tex författarnamn, datum mm.

Jag jobbade idag vidare med att hitta fler intressanta artiklar kring ämnet, för att se vad som det har skrivits om i våra medier. Jag har fått djupare kunskaper i hur viktigt det är med kommunikation, och hur något viktigt som inte sägs kan ha stora negativa effekter. Jag kommer ha nytta av mina åsikter och reflektioner senare när det blir dags att skriva slutrapporten och föreläsningen. Dessutom hittade jag äntligen lite siffror som kan vara mycket bra att använda i båda fallen.

Dessutom fortsatte jag idag att skriva på rapporten som ska in på fredag. Är klar till 90 %, imorgon blir texten förmodlingen helt och hållet klar.

 

Rapport nov del 2

Datum: 18 nov
Tidsåtgång: 25 min + 10 min

Idag har jag skrivit klart första utkastet av min novemberrapport. Rapporten täcker perioden från 1 september till 16 november och beskriver vad jag har gjort. Jag gjorde, precis som jag beskrev igår, först en översikt med stödord (hämtade dem från loggboken). Denna blev till grund när jag sedan skrev mer i detalj. Rapporten blev bara en A4 sida, precis som det ska vara, men det känns som om att jag har missat något. Eller jag vet inte. Det känns bara som om att det är en väldigt liten inlämning, men tanke på att slutrapporten kommer bli 20-30 A4 sidor enligt alla andra.Men min handledare sa att den inte skulle vara längre, så det kanske inte är en så viktig rapport i alla fall.

Jag lär mig mer för varje gång som jag arbetar, idag blev jag uppmärksammad på hur mycket jag faktiskt hann göra under oktober månad. Låt oss hoppas att november och december månad blir lika intensiva och produktiva.

Dessutom hann jag idag gå igenom kommentarerna som kommit upp på bloggen och spammarkera de som inte hör hemma här. :)

/Emma, som glädjs över att hon i fredags, på sin 18årsdag tog körkort och därför nu helhjärtat kan satsa på projektarbetet.

Rapport november del 1

Datum: 17 november 2012
Tidsåtgång: 90 min + 10 min

Idag har jag börjat skriva på projektrapporten som ska in på fredag. Jag jobbade ganska strukturellt och gick igenom gamla bloggpostar från augusti, september, oktober och november för att ta reda på vad jag hittills har gjort. Sedan skrev jag upp små stödord och även hur mycket tid jag har lagt ned.

Jag har nu skivit klart första utkastet för vad jag gjort under hela augusti och september månad. Dessutom hann jag även skriva vad jag har gjort under halva oktober månad.

Dessutom hittade jag en väldigt intressant artikel från Dagens medicin kring mitt tema, men jag skriver mer om det imorgon.

Projektplanen har ändrats lite och därför kommer en ny uppdatering snart. Förhoppningsvis hinner jag fixa det imorn. Imorgon ska jag även försöka bli klar med novemberrapportens första utkast.

/Emma, vars tankar lämnar projektarbetet och istället funderar på hur hon ska lära sina simskolebarn att göra kullerbyttor i vattnet.