Wifi är ett underverk…

2 mars 2013
Tidsåtgång: 9.30-12.30
hej alla,
Idag satte jag mig i receptionen och köpte internet för att jobba. Idag har jag jobbat med sambandet mellan blodpropp och p-piller – läst gamla anteckningar och artiklar. Hittade även några nyare artiklar med lite mer nyare siffror. Men siffrorna är väldigt lika varandra  och pekar framförallt alla åt samma riktning. Jag har även haft fullt upp med att para ihop rätt källa med rätt text. Jag har hejvilt i mina anteckningar blandat citat, oxford och harvard. Vissa artiklar har även plockats bort – vilket leder till att jag får använda de olika mediaarkiven för att hitta dem. Ganska irriterande i mellanåt.

Jag har även skrivit om läkarens ansvar vid utskrivning av p-piller. Egentligen borde jag kalla den läkarens och barnmorskornas anvar. Men det är en hårfin gräns, och för mig utan läkarutbildning är det mycket svårt att avgöra när vems ansvar tar över.

En artikel från 2003 berättar om en stduie som gjorts i Norrbotten. Där berättas det att 85 % av alla biverkningar av p-piller och hjärnblödning aldrig rapporteras in. Jag har naturligtvis kommenterat detta i min slutrapport.

Nästa gång ska jag fortsätta med sambandet mellan blodpropp och p-piller samt läkarens anvars och förslag på olika lösningar. För den stora frågan är – vad ska vi göra åt detta? Hur kan vi förhindra att fler unga tjejer mår så dålig av tabeltterna och att de kan få hjälp? Det är inte värt att må dåligt under lång tid. Hur kan vi sprida informationen bättre om riskerna, så att varje ung kvinnan får möjligheten att fatta sitt beslut helt själv med så mycket information som möjligt i handen?

Det är helt enkelt en målvision som vi ska ha. Jag ska även nästa gång gå igenom mejlet som jag förra veckan fick och se hur jag kan anknyta det till rapporten: Det skulle vara väldigt intressant att kunna referar till ett av de mejlen som jag fick. Personen har ifråga många bra kommentarer.

En väldigt låång rapport börjar bli klar…

Datum 1 mars 2013
Tidsåtgång: 11.26-12.04

Hej alla,
Nu har jag fortsatt att jobba på rapporten, mn tyvärr går det väldigt trögt – jag har inget flow idag. Ska ta en paus och se om jag kan få igång skrivandet. Jag läser mina anteckningar från i höstas, men ser inga samband. Det är riktigt irriternade att inte ha något flow alls – pappret förblir liksom mer eller mindre tomt. I eftermiddag ska jag försöka bli klar med mina anteckningar så att jag kan fortsätta sedan med frågeställningarna.

En ny dag…

29 feb 2013
Tidsåtgång: 25 min
Hej alla,
Idag lyssnade jag klart på intervjuven med barnmorskorna och skrev klart mina anteckningar. Totalt med intervjuven 18 minuter lång och anteckningarna täcker ungefär 4 A4 sidor. Nästa gång ska jag försöka baka ihop intervjuven och kommentarerna med sutrapporten, så att rätt fråga kommer in på rätt ställe och så att ingen fråga glömms bort.

20 frågeställningar och analysen…

28 feb 2013
Tidsåtgång: 50 min
hej alla,
idag eller nu när jag har jobbat så har jag gått igenom det som jag hittills har skrivit på rapporten. Därefter kollade jag igenom de 20 frågeställningarna och svar jag tidigare haft, kolla källor och skriva om de viktigaste frågorna. Att försöka få en röd tråd genom det hela är inte alltid helt lätt. Nästa gång ska jag fortsätta med analysen och även bli klar med intervjuven.

Well, 3G sucks…

28 feb 2013
Tidsåtgång: 22 min
hej alla,
jag fortsatte att lyssna på intervjuven vilket ledde till många fler anteckningar och kommentarer. Stannade på tiden 16.58, vilket betyder att jag ungefär har tre minuter kvar. Förhoppningsvis blir jag klar med det idag. Jag känner inte att jag behöver skriva igen varför jag gör detta, har gjort det varje gång fram till nu – så det är bara att bläddra i arkivet och titta. Har inte stött på några problem idag, bara det imorse med Fronter. Kanske var det lika bra att jag inte lade upp in loggbok där, utan istället valde att skriva här. Nästa gång ska jag lyssna klar på de tre återstående minuterna.

Hade ett problem idag – 3G nätet var väldigt långsammt under tiden det blåste och snöade lite idag. Hämtade en aliminiumskål och lade iPhonen i där istället – helt plötsligt gick det dubbelt så fort. Det ska jag från och med alltid göra när jag ska kolla upp något på nätet.

Fronter in my <3

28 feb 2013
Tidsåtgång: 40 min
hej alla,
Idag jobbade jag ganska kort. Jag såg på FB att flera i min klass hade problem med sina Fronterinlogg, för att de inte bytt lösenord innan lovet – vilket inte jag heller har gjort. Så jag fick lite smått panik och försökte logga in på fronter. Fjärde gången kom jag in, men kunde inte byta lösenord. Suck. Så jag hoppas att mitt lösenord håller veckan ut – annars har jag problem.

Jag gav upp fronter och öppnade interjuvanteckningarna och inspelningen från intervjuven. Jag lyssnade på ungefär fem minuters koncentrerad tid – det tar mycket längre tid om man ska pausa var tredje sekund för att anteckna vad en av barnmorskorna har sagt. Eftersom de inte ville framträda med namn så kallar jag dem för A, B och C så att man får ett sammanhang. Nästa gång ska jag fortsätta med att lyssna på intervjuven – nu är det inte längre mycket kvar. Detta är så att jag har möjlighet att använda även detta material när jag skriver analysen.

Anteckningar + dåliga källhänvisningar

27 feb 2013
Tidsåtgång: 20 + 40 + 10 = 70 min

Hej alla,
idag började jag med att gå igenom mina tidigare anteckningar från i höstas om olika intressanta artiklar. Jag kollade upp några av dem, då jag använt Harvard när jag källhänvisat och/eller saknades något. Dessutom kan det vara mycket bra att läsa artiklarna igen och fräscha upp minnet – mycket har glöms sedan i oktober. Jag kör rakt igenom Oxford nu på mina källor – det blir helt enkelt mycket smidigare när man läser. Jag kollade upp även att siffrorna stämmde, så att det inte blir fel när jag kommenterar och jämför olika källor. Tack vare Sofie har jag nästan lyckats hitta alla artiklar hittills, vilket är väldigt bra. Jag läste vad jag tidigare skrivit på bloggen och försökte ta med det viktigaste från mina inlägg. Texten växer tills sig ganska bra och har blivit ganska massiv. Men många anteckningar strycks och omvadlas i meningar.

Imorn kommer jag att lyssna på sista delen i intervjuven med barnmorskorna. Tänk att jag lyckas glömma bort det varje gång och istället startar med texten!

Ett annat tråkigt loggboksinlägg…

23 feb 2013
Tidsåtgång: 55 min + 10 min

Hej alla,
Idag har jag jobbat i nästan en timme med rapporten. Det tog lite tid innan jag förstod hur musen på denna laptop funkar, men nu är problemet i alla fall löst. Jag hade ganska bra flow idag när jag skrev på rapporten. Jag läste igenom hela material & metod och började redigera. Inledningen gjordes om och gav utrymme till mer teori. Det svåra med att skriva är att det ibland känns som om att jag återupprepar mig när jag försöker förklara djupare och att det lätt blir kvantitet och inte kvalite. Men jag antar att det är det som alla kämpar med när de skriver. Jag jobbade inget i bilen som jag trodde jag skulle kunna göra – riksväg 70 är (som jag glömmer mellan varje år) ganska kurvig. Ju längre man åker från Stockholm mot Idre, desto sämre blir vägarna.
Jag hoppas att det nu inte blir så att jag fastnar i början på rapporten och sedan inte kommer igång med analysen. Jag har fortfarande ganska gott om tid kvar, men jag behöver nog sätta fart på analysen inom de närmaste dagarna. 8 mars kl 23.59 är inlämningen för er som har missat det och även mitt favvodatum. Då ska 90 % av rapporten vara klar. Det ska bli intressant att se om den hinner bli det ;)

I torsdags fick jag ett intressant mejl av en av er som följer bloggen regelbundet. Jag uppskattade mejlet väldigt mycket och kommer att återkomma med några frågor när jag är hemma igen.