Intervju med tre barnmorskor

Datum: Fre 1/2 2013
Tidsåtgång: 60 min

Idag fick jag möjlighet att träffa tre barnmorskor på en ungdomsmottagning här i Stockholm. Jag hade förberett ett flertal frågor, men tyvärr hann jag inte ställa alla. Därför hade jag sedan tididgare markerat de viktigaste och de fick jag svar på. Intervjuvn tog ca 20 minuter och jag fick många bra citat och svar. Jag skulle vilja rikta ett stort tack till dessa tre som tog sin fikarast för att hinna träffa mig. Det tycker jag var väldigt snällt av dem.

Jag valde att spela in vårt samtal med en diktafon, så att jag har möjlighet att i efterhand lyssna och skriva kommentarer till det som sades.

 

LOGGBOK 29/1

Datum: 29/1 2013
Tidsåtgång: 105 + 15 = 120 min = 2h

Idag har jag äntligen börjat med rapporten! Skrev halva inledningen och halva metoddelen idag. Pratade med Nisse idag som sa åt mig att sätta fart med rapporten. Den är ganska lång hittills, men har gått ganska lätt att skriva eftersom jag har haft ett så bra stöd från mina loggboksanteckningar. Det våra är dock när man skriver material och metod att bara skriva det som är relevant. Jag har svårt för att dra strecket där. Man ska ju vara på frågan vad man har gjort, men ska man även berätta varför man gjorde det? Som tur är har jag lyckats författa i novemberrapporten ganska bra vad jag gjorde under de första månaderna. Det svåra när man skriver är när man blir blank eller tappar tråden, någon som man inte kan förutse. Som tur var så hände det inte idag.

Jag ville egentligen sortera resultatet idag, men det kändes viktigare att komma igång med rapporten. Resultatet från min enkät är i och för sig en del av rapporten, men jag tror att jag kan spara lite av det tills senare.

Jag bläddrade igenom mina 20 frågeställningar idag och tittade på vilka som jag inte hade svarat. De fyra som är kvar hoppas jag på att läkaren eller barnmorskan kan svara på när jag träffar dem.

Det svåra blir att fixa all källorna. Jag har ju använt en mängd olika källor. Och alla fotnoter (fotnötter?) som också ska få plats. Tur att jag i alla fall har kommit en bit påvägen. Jag la även upp en säkerhetskopia på Dropbox.

Nästa gång jag jobbar vill jag fortsätta med rapporten, eftersom den snart ska vara klar. Därefter vill jag kolla på resultatet och försöka reflektera kring det. Kanske även hinna bläddra lite i den andra boken som jag nyligen hittade på biblioteket.

Denna vecka har jag valt att ännu inte sätta upp några nya mål, utan istället använda tiden effektivt till att arbeta.

LOGGBOK 28/1

Datum: 28/1 2013
Tidsåtgång: 15 min

Bokat ny intervjuvtid med två barnmorskor, ska dit på fredag. Mycket av tiden gick åt till att stå deras lååånga telefonkö. Boka även in en “pacient tid” så att jag kan få möjlighet att träffa en läkare och intervjuva honom eller henne.

Lämnade tillbaka diktafonen och lånade en ny. Sprang på Nisse och passade på att fråga hur vi gör med min rapport, men tanke på att jag har publicerat delar av mina analys här. Lösningen blir att jag helt enkelt får citera mig själv. “Som Emma Kragelund skrev i…” Undra om jag då kan bara använda förnamn?! “Som Emma skrev”, med tanke på att jag “känner” henne. ;)