LOGGBOK 25/1

Datum: 25/1 2013
Tidsåtgång: 45 min

Idag har jag sammanställt resultatet från min egen fältundersökning. Jag valde ju som tidigare berättat att göra en enkät med 6 frågor. Så idag har jag ritat tabeller och diagram över resultatet. Jag har även försökt att skriva någon kommentar kring varje resultat. Sedan fortsatte jag med att försöka ta fram statestik över hur många som tidigare svarat på en fråga som på nästa har svarat detta, ni vet följdfrågor. De är lite knepigare att få till snyggt, eftersom man manuellt måste sortera och sammanställa dem. Totalt fick jag in 108 svar av kvinnor i åldrarna 13-35. Jag valde att bara fråga kvinnor bosatta i städer bland annat i Stockholm och Västerås.

Nästa gång ska jag fortsätta med resultatet och även försöka boka en ny intervju.

LOGGBOK 23/1 2013

Datum: 23/1 2013
Tidsåtgång: 30 + 30 + 30 + 15= 105 min

Idag utnyttjade jag min håltimme till att arbeta effektivt med projektarbetet. Jag började med att gå igenom intervjufrågorna (eftersom jag inte orkade igår efter träningen). Tog bort en, lade till två nya och regerade två. Därefter började jag skissa på ett citat a la rättigheters formulär inför intervjuven. Jag gjorde ett första utkast och mejlade det sedan till Sofie (Blackebergs gymnasiums bibliotekarie, som gärna ställer upp och hjälper snälla och ambitiösa elever). Jag gick på lunch men efteråt mötte jag upp henne i bibblan för att diskutera hur jag skulle göra med citat/rättighetsblanketten. Vi gick igenom mitt förslag och diskuterade fram olika lösningar. Slutresultatet kan du se här. Emma Kragelund rättigheter citat

Därefter slände jag iväg ett mejl till min handledare Nisse för att påminna honom om ett papper som jag behöver och att han ska kolla här lite då och då.

Efter skolan hade jag bokat ett möte med två barnmorskor och två läkare. Tyvärr blev det något stort missförstånd, för när jag stod utanför deras dörr klockan 15 idag så öppnade ingen och ingen svarade i någon slags telefon. Tyvärr. Vilken otur! Efter en 30 minuters väntan i värmen gav jag upp.

Mitt i allt ringde dessutom en kille från skolans ITavdelning och var sur för att jag inte lämnat tillbaka diktafonen. Jag förklarade läget och berättade att jag sökt honom två gånger igår samt skickat två mejl. Då gav han med sig och lät mig behålla den fram tills på måndag.

På vägen hem tittade jag in på min enkät för att kolla ungefär hur många som svarat. 82 anonyma svar hade jag hunnit få in. Jag vill ju gärna ha några fler, så jag bestämde mig för att skicka ett PM till min kusin Sarah. Sarah driver ett eget företag och har brett kontaktnät i just den åldersgruppen som jag söker svar i.

Idag har jag lärt mig att skriva ett kontrakt (som förhoppningsvis är vattentät – nördhumor), vilket är något som jag förmodligen kommer ha stor nytta av i framtiden. Jag har även lärt mig att jag ska dubbelkolla vikiga inbokade möten och även påminna de jag ska träffa i god tid innan, så att inga missförstånd uppstår. Jag har även lärt mig att ITkillarna inte läser mejl, vilket innebär att om det blir några förseningar av lånade prylar bör jag prata med dem IRL – ett mejl räcker inte.

Tyvärr innebär dagens missförstånd att jag blir tvungen att försöka få tag på en ny tid hos dessa läkare och barnmorskor. De har dåliga telefontider, men jag hoppas att jag kan fixa en ny interjuv snart. Bara förargligt helt enkelt.

Men det postiva med idag är att nya svar rullar in på löpande band sedan Sarah uppmanade sina bekanta att fylla i enkäten! :)

Genomgång rapporten och ny tid för interjuv

Tidsåtgång 45 min
Datum 22 jan

Idag hade Nisse och Anders föreläsning om hur vi ska skriva vår rapport och vad vi bör tänk på. Vi gick även igenom inlämningarna och redovisningarna under våren.

Därefter ringde jag upp Annika på ungdomsmottagningen för att boka om vår interjuv. Hon föreslog att vi istället skulle ses imorgon, onsdag den 23/1 kl 15. Då får jag möjlighet att vara med under deras fika och kan fråga de två läkare och de tre barnmorskor som arbetar där samtidigt. Det tyckte jag var en bra idé.

Därefter knatade jag upp till IT avdelningen för förlänga lånet på min diktafon. Tyvärr var ingen där. Får helt enkelt mejla dem att jag behöver låna den fram tills på måndag istället.

Senare ikväll så kommer jag gå igenom interjuvfrågorna som jag förberett och numrera samt ordna dem i den ordning efter viktigast. Jag behöver även bestämma mig för hur jag ska citera dem och fixa papper så att de kan skriva under att de godkänner att jag spelar in dem.