Tagga redovisning

Helgen + mån 4-6 maj

Tidsåtgång: 9-11 h

Idag är redovisningen och därför har jag under gårdagen och helgen arbetat med min muntliga redovisning. Jag ska prata ca 7 minuter och min arbete och det har varit ganska svårt att bestämma vad jag skulle säga. Från börja var mitt material ca 30 minuter långt, men nu har jag lyckats korta det ganska bra. Vi får se hur det går! :)

Jag är klar… – en av de sista målgenomgångarna

JAg kan nog fortfarande inte riktigt fatta det. Jag är klar. Tittar vi på min todo lista så är jag klar (nästan, ska bara konvertera om samtliga postar här till PDF som följer med som bilaga till slutrapporten).

Datum: 25 april 2013
Tidsåtgång: 3 h 15 min

Imorse klev jag upp tidigt för tt kunna använda hela den randiga förmiddagen (och inte sova bort den) så att jhag skulle bli klar. Tittar vi på min mållista så är det många punkter jag kan bocka av:

1. skriva diskussion/slutsats 1-3 sidor
2. skriva sammanfattning max 1/2 sida (ska dock läsa igenom den en gång till ikväll så att jag är helt nöjd!)
3. hänvisa till bilagorna i löptext
4. lägga till bilagor längst bak:
20 frågor
utskriven intervju med barnmorskor, läkare
Emma Kragelund rättigheter citat
blog
5. Mejla texten till samtliga som har intervjuats och be om deras godkännande

Kommer definitivt sakna mitt sätt att sätta upp mål och de dagarna då det har varit dags för målgenomgång.

30 min senare

Hej alla

Nu har jag jobbat 30 min till och därför måste jag iväg strax. JAg jobbade med frågan p-piller och fruksamheten eftersom det är en av de mest utbredda myterna kring p-piller enligt läkaren som jag träffade. Skrev även lite kring om kroppens förändras på lång och kort sikt av p-piller – fick ett par väldigt intressanta svar.

Nu ska jag iväg men jag hoppas kunna jobba lite ikväll alternativt imorgon bitti.

Randigt + PA, en bättre dag kan man inte ha :)

Tidsåtgång: 45 + 35 + 70 + 5 = 2 h 35 min

Hej alla,
Idag var det randig förmiddag och bara PA på eftermiddagen vilket gjorde att jag kunde stanna hem och plugga hela dagen. Jag körde PA i tre intervall och jobbade med slutrapporten. Först försökte jag skriva en sammanfattning men den blev inte så bra, så jag gav upp. DÄrefter fortsatte jag med analysen och slutsatsen: p-piller och fruktsamhet, humörsvägningar och samlagssmärta. Avslutade med att skriva kort om p-piller och huvudvärk samt p-piller och illamående. Nu behöver jag gå igenom hela analysdelen och därefter gå in på slutsatsen.

Lite till…

Tidsåtgång: 80 min

Hej alla,
Jag fortsatte och jobbade helt enkelt lite mer idag. Får helt enkelt ta det andra sakerna imorgon. Jag läste igenom hela de 27 A4 sidorna som jag hittills har skrivit och ändrade ganska mycket språk och sammanhang. Jag la även till nya grejer från min anteckningar och fixade källor så att de stämmer 100 % med Oxford.

Nästa gång kommer jag fortsätta med att gör sista biten på analysen och försöka börja med slutsatsen.

Kvar att göra innan inlämning

Emmas checklista inför deadline på fredag kl 15

1. skriva diskussion/slutsats 1-3 sidor
2. skriva sammanfattning max 1/2 sida
3. hänvisa till bilagorna i löptext
4. lägga till bilagor längst bak:
20 frågor
utskriven intervju med barnmorskor, läkare
Emma Kragelund rättigheter citat
blog
5. Mejla texten till samtliga som har intervjuats och be om deras godkännande

På bättre humör nu…

Tidsåtgång 130 min

Hej alla,
Det som jag hade gjort i morse och igår kväll var spårlöst försvunnet när jag kom tillbaka efter frukosten. Letade igenom hela datorn, gick igenom alla säkerhetskopior – men allt var spårlöst försvunnet. Gav upp och började om där jag slutade i lördags eftermiddags. Nu har jag skrivit en tio gånger bättre text med bättre resonemang och förklaringar. Dessutom hittade jag lite fler saker som var värda att ta upp. Rapporten är nu uppe i 27 A4 sidor exklusive bilagor, vilket innebär att jag har ett ganska bra flow igen. Blev dock arg när jag läste några saker kring viktuppgång och p-piller, både vad intervjuvade personer sagt men också vad jag tidigare läst mig till. Det är nog en av de sakerna som jag ändå väljer att fokusera ganska mycket på – sambandet mellan viktuppgång och p-piller som många kunniga personer kallar för en myt. Det kritiserar jag i min text som ni snart mina vänner får läsa. Nu har jag mejlat mig själv en säkerhetskopia, Dropboxat och lagt på mitt skol USBminne. Förhoppningsvis är något kvar denna gång.

Nästa gång ska jag fortsätta med mina samband mellan olika biverkningar och p-piller. Sen måste jag även gå igenom mina anteckningar från november och december, har ca 3 st kvar som jag helt glömt bort i mängden.

Fucking Word

Kommer tillbaka efter frukosten för att i lugn och ro läsa det jag igår och imrose skrev. Allt är borta. Fattar nada. Har sökt igenom hela datorn och även min säkerhetssticka.

Från och med nu använde jag Dropbox. Skiter i om sökmotorer kan se det, 4 A4 sidor med bra material har precis försvunnit framför mina ögon. Mejl och Dropbox är framtiden, USBstickor är för gammalt.

Nu är det bara att börja från början, fucking halleluja!

Morgonpigg – äh nej…

Tidsåtgång: 60 min

God morgon alla läsare,

Efter gårdagens flopp med arbete tänkte jag börja tidigt idag för att försöka få något gjort. Jag hade ett bättre flow idag, men långt ifrån de bra flow som jag har haft. När jag jobbade mycket under vecka 8 och nio så kantades de flowdagarna med dagar av skrivkramp. Samma nu, förutom att jag inte har haft flow på ett bra tag.

Idag jobbade jag i alla fall med frågor kring om p-piller minskar en kvinnas sexlust och huruvida man får huvudvärk av p-piller. Det finns inga exakta svar, utan olika personer hävdar olika saker, vilket ger en ganska intressant diskussion. Vi får se vad min handledare tycker om det när han läser det.

Nu frukost, sen får vi se om jag orkar med mer projektarbete idag. Skulle kunna sova minst ett par timmar till… Nästa gång jag jobbar ska jag gå igenom det jag har skrivit idag och fortsätta göra likande på saker där jag har skrivit tidigare om i mina anteckningar, för att jämför vad läkaren och barnmorskorna har sagt…

En riktig skrivblockad…

Tidsåtgång: 20×5 min

Jag försöker jobba. men det går inte. Jag försöker jobba och komma på kloka, smarta och bra tankar att skriva ner och förbättra min rapport med, men det går inte. Jag har jobbat i 5 minuters pass idag och igår, efter 5 min är jag helt slut och kan sova i typ en timme. FML. Hela arbetet går åt skogen. Jag börjar förstå hur frustrerad en författare kan bli när de har en dålig dag, men jag menar två dåliga dagar på rad och bara en massa nytt skit på pappret. Det blir ju inte ens några vettiga kommentarer. Nu får säkert ni av mina klasskamrater som läser detta lite skadeglädje, nu så nära inpå inlämningen också.

Jag ger upp för idag och försöker imorgon igen. Hoppas att jag har någon slags koncentrationsförmåga då och även kan skriva något vettigt.